Owoce i warzywa pachnące latem, aromatyczne sery, słodkie wypieki, koktajle, lody, a nawet rurki z bitą śmietaną! Tak smakowało wielkie otwarcie Pracowni Kulinarnej Lary Gessler, która mieści się w dawnym Food Lab Studio na warszawskim Mokotowie.
Pracownia Kulinarna Lary to kreatywny tygiel! Miejsce stworzone dla twórczych spotkań i integracji w luźniej i ciepłej atmosferze. Warsztaty kulinarne, spotkania firmowe, sesje produktowe, przestrzeń do wynajęcia, integracje firmowe, catering, imprezy to wszystko na ulicy Racjonalizacji 5.„Misją Pracowni Kulinarnej jest nauka zdrowego gotowania. Naszym celem są warsztaty dla dzieci, praca u podstaw, która kształtuje świadomość. Chcemy otworzyć się na kucharzy i blogerów kulinarnych, którzy mogą u nas wynająć przestrzeń – testować, gotować i robić zdjęcia i dzieli się swoim doświadczeniem. Nie ma niczego gorszego niż zaborczość na wiedzę, dlatego będziemy pomagać sobie nawzajem i uczyć ludzi w budowaniu świadomości zdrowego gotowania i odżywiania” – powiedziała Lara Gessler.
„Lara ma w sobie pasję, radość i wielki talent, co udowodniła już niejednokrotnie. Trzymam kciuki za to miejsce, w którym można zorganizować świetną imprezę i pogotować wspólnie ze znajomymi. Nie trzeba chodzić do klubu, żeby fajnie się bawić” – przyznała Zofia Ślotała.
„Z Larą poznałyśmy się w programie „Ameryka Express” i bardzo się polubiłyśmy, dlatego nie mogło mnie tu dziś zabraknąć. Lara ma ogromną wiedzę na temat zdrowego odżywiania i sporo mogę się od niej nauczyć” – dodała Marta Wierzbicka.