Glastonbury Festivals ogłasza globalny, biletowany livestream! Glastonbury Festival 2021 odbędzie się w sobotę 22 maja

Glastonbury Festival 2021
Fot. mat. prasowy

OBSERWUJ NAS:

Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice, plus DJ Honey Dijon i inni specjalni goście zagrają prosto z Worthy Farm aby stworzyć spektakularne wydarzenie online.

Glastonbury Festival 2021 – kiedy odbędzie się wydarzenie? Będąc zmuszonym do odwołania festiwalu drugi rok z rzędu, Glastonbury będzie gospodarzem ekskluzywnej, globalnej transmisji na żywo. Livestream odbędzie się prosto z Worthy Farm w sobotę, 22 maja. Po raz pierwszy w swojej historii umożliwi fanom muzyki z dowolnego miejsca na świecie połączenie się i dzielenie doświadczenia festiwalu. Fani będą mogli doświadczyć również jego idyllicznego naturalnego otoczenia. Festiwal w Worthy Farm konkretnie zrealizowany zostanie w miejscach takich jak Pyramid Field i Stone Circle. Będzie to niepowtarzalna okazja do usłyszenia takich artystów jak np.: Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith czy Kano. Wystąpią oni w ramach jednej, nieprzerwanej transmisji realizowanej na styl produkcji filmowej. Odbędzie się również szereg niezapowiedzianych występów niespodzianek.

Wydarzenie wesprze trzech głównych partnerów charytatywnych Glastonbury: Oxfam, Greenpeace i WaterAid, a także pomoże zapewnić powrót Festiwalu w 2022 roku. Przełomowa, pięciogodzinna muzyczna uczta będzie przeplatana wypowiedziami, napisanymi i wygłoszonymi przez bardzo specjalnych gości. Oprowadzą oni uczestników festiwalu w podróż przez dolinę w Somerset, w której znajduje się Worthy Farm. Wydarzenie online, dostępne tylko dla posiadaczy biletów, będzie transmitowane w całości w czterech oddzielnych strefach czasowych. Odbędzie się z oddzielnymi transmisjami w różnych regionach świata.

instagram.com/glastofest

Glastonbury Festival 2021 – livestream:

  • UK, EUROPA, AFRYKA & BLISKI WSCHÓD: 19.00 BST / 20.00 CEST & SAST / 21.00 MSK & EEST / 22.00 GST
  • AMERYKA PÓŁNOCNA (WSCHODNIE WYBRZEŻE) oraz AMERYKA CENTRALNA i POŁUDNIOWA: 18.00 CDT / 19.00 EDT / 20.00 ART & BRT
  • AMERYKA PÓŁNOCNA (ZACHODNIE WYBRZEŻE): 19.00 PDT
  • AUSTRALIA, NOWA ZELANDIA & ASJA (w niedzielę 23 maja): 16.00 ICT / 17.00 HKT & PHST / 18.00 JST & KST/ 19.00 AEST / 21.00 NZST
ZOBACZ:  Bedoes & Lanek - "Brzydkie rzeczy". Kolejny singiel promujący ich wspólny album

Ceny biletów: £20, €23, $27.50 & AUD$35. Bilety już w sprzedaży pod tym linkiem. W sprzedaży dostępna będzie również limitowana edycja plakatu, z której dochód zostanie przekazany Stagehand – funduszowi wsparcia produkcji wydarzeń, który pomaga niedofinansowanym przez rząd członkom ekip technicznych w czasach pandemii.

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
0
Chcemy poznać Twoją opinię na ten temat, zostaw komentarzx
()
x